iklan-iklan

Masa Itu Emas

Sunday, 27 April 2014

Cebisan kenangan 2013

Tanggal bulan oktober 2012, aku berjaya menamatkan pengajian selama 3 tahun aku (2009-2012) di Universiti Kebangsaan Malaysia.. Dalam bulan ni jugaklah aku telah ditauliahkan dengan segulung ijazah sarjana muda dengan kepujian dalam bidang fizik. Alhamdulillah. Syukur kepada Allah atas rezeki yg telah di kurniakanNya.

Bersama Ibu Dihari Konvokesyen UKM
Lepas je tamat pengajian aku di UKM maka aku pen sah la digelar bekas graduan. Maka bermulalah aku melangkah ke fasa seterusnya iaitu fasa Kerjaya. Aku xbercadang untuk balek ke tanah tumpahnya dqrahku iaitu Negeri Sarawak, dan aku bercadang untuk memulakn kerjaya aku di tanah semenanjung. Johor.

Tempoh 3 bulan pertama aku masih tidak bertindak dan hanya duduk dirumah goyang kaki. Haha. Kebetulan mase tu cuti sekolah so aku xla bosan sbb ade kazen2 aku. Di hujung2 tempoh 3 bulan tu baru aku rasa peritnya tidak bekerja. Yelah, nk beli top up guna duit. Nak duit kene keje. So akhirnya aku nekad cari keje part time untuk cari duit poket. Akhirnya aku bekerje la sebagai seorang krew di KFC.

hari terakhir berkhidmat di KFC
 Aku bertugas di KFC ni dalam tempoh 3 bulan. Bermula bulan Januari 2014 - Mac 2014. Lepas tu aku ditawarkan bekerje di sebuah syarikat swasta dalam bidang Quality Assurance(Technical). So bermulah kerjaya aku sehingga kini. Lepas dapat kerja tu maka dapatla rezeki beli moto sebijik n beli kete sebijik. Kete aku beli untuk mak aku. Mak aku teringin nak kete. Aku dahulukan dia.. Bila lagi nk penuhi impian mak kan kalau xsekarang.. Ngeee..

So tamatla cerita aku untuk sepanjang tahun 2013.Sebenarnya banyak lg. Tp aku ambik point2 yg havoc je.. Haha. Aku xcerite lagi yg aku p bercuti ngan awek aku.. Ade.. Tp untuk lembaran akan dtg aku ceritakan. Setakat kali ni sampai kat sini jela..

 p/s : Tempoh 6 bulan selepas graduasi adelah tempoh sukar n perlu dilalui dgn tabah dan jiwa kental.





Sunday, 30 March 2014

Terlalu lama

Lebey kurang gini la blog aku

Fuh...fuh.. Huh..Giler ah sawang labah2. Habuk sana sini.. Inilah penangan blog yg lama dah xdilawati.. Hahaha.. Mulai bulan april 2014, aku akan cuba coretkan, pahatkan segalanya kat blog ni untuk tatapan dimasa akan datang. Supaya menjadi kenangan.. Yang pastinya update yg seterusnya berkisar tentang rumusan tahun 2013. Hahaha..



Monday, 21 May 2012

Im Okay Right Now~

Saat ni. aku dah rasa semakin tenang.. Lupakan peristiwa semalam. Buka lembaran baru.. new life.. Maaf untuk post sebelum nie disebabkan kawalan emosi yang xberapa nak stabi.. Jadi aku memohon berjuta-juta kemaafan terutmanya kepada my gegurl sebab kekasaran yang sepatutnya diberi kad merah kalau ikut undang2 bola.. Tp, dia masih gak bersabar ngan aku.. aku mintak maaf sangat2 kat dia buat dia mcm2 sehingga dia rasa nak menyesal xbalek minggu nie.. huhu.. forgive me ye sayang.. Promise xkan ulang lagi sejarah tu.. Tp u pun kena janji.. ubah perangai yer.. jangan buat menda2 yang boleh menyebabkan my emosi xtabil.. kita kena ada satu sifat give n take.. barulaaa boley gembira.. law nak org terima je cara kita xjadi jugak.. mula2 tahan la, lama2 sapa nak tahan.. hehee.. anyway, mintak maaf skali lagi yer.. love u soooooo much.. muah2.. hope sudi jumpa i lagi lepas nie.. xbest law xdek bini kat sblah.. potensi nk cari bini baru tu sgt tinggi.. huhuhu.. maaf sekali lagi yer.. harapnya setel la pas nie k..

Dok Diam2 ye Si Gem2

PenyeJuk TeLiNgA