iklan-iklan

Masa Itu Emas

Sunday, 27 April 2014

Cebisan kenangan 2013

Tanggal bulan oktober 2012, aku berjaya menamatkan pengajian selama 3 tahun aku (2009-2012) di Universiti Kebangsaan Malaysia.. Dalam bulan ni jugaklah aku telah ditauliahkan dengan segulung ijazah sarjana muda dengan kepujian dalam bidang fizik. Alhamdulillah. Syukur kepada Allah atas rezeki yg telah di kurniakanNya.

Bersama Ibu Dihari Konvokesyen UKM
Lepas je tamat pengajian aku di UKM maka aku pen sah la digelar bekas graduan. Maka bermulalah aku melangkah ke fasa seterusnya iaitu fasa Kerjaya. Aku xbercadang untuk balek ke tanah tumpahnya dqrahku iaitu Negeri Sarawak, dan aku bercadang untuk memulakn kerjaya aku di tanah semenanjung. Johor.

Tempoh 3 bulan pertama aku masih tidak bertindak dan hanya duduk dirumah goyang kaki. Haha. Kebetulan mase tu cuti sekolah so aku xla bosan sbb ade kazen2 aku. Di hujung2 tempoh 3 bulan tu baru aku rasa peritnya tidak bekerja. Yelah, nk beli top up guna duit. Nak duit kene keje. So akhirnya aku nekad cari keje part time untuk cari duit poket. Akhirnya aku bekerje la sebagai seorang krew di KFC.

hari terakhir berkhidmat di KFC
 Aku bertugas di KFC ni dalam tempoh 3 bulan. Bermula bulan Januari 2014 - Mac 2014. Lepas tu aku ditawarkan bekerje di sebuah syarikat swasta dalam bidang Quality Assurance(Technical). So bermulah kerjaya aku sehingga kini. Lepas dapat kerja tu maka dapatla rezeki beli moto sebijik n beli kete sebijik. Kete aku beli untuk mak aku. Mak aku teringin nak kete. Aku dahulukan dia.. Bila lagi nk penuhi impian mak kan kalau xsekarang.. Ngeee..

So tamatla cerita aku untuk sepanjang tahun 2013.Sebenarnya banyak lg. Tp aku ambik point2 yg havoc je.. Haha. Aku xcerite lagi yg aku p bercuti ngan awek aku.. Ade.. Tp untuk lembaran akan dtg aku ceritakan. Setakat kali ni sampai kat sini jela..

 p/s : Tempoh 6 bulan selepas graduasi adelah tempoh sukar n perlu dilalui dgn tabah dan jiwa kental.





No comments:

Post a Comment

Dok Diam2 ye Si Gem2

PenyeJuk TeLiNgA